Energievergelijker

Wil je iedere maand minder betalen voor je energierekening dan kun je met behulp van een energievergelijker een goedkope energieleverancier bepalen. Maar helaas is een voordelige leverancier niet goedkoop voor iedereen, op persoonlijke wensen en gegevens zijn de gegevens samengesteld.

Het kan dus zo zijn dat je bij dezelfde leverancier als je buurman veel duurder uit bent in jouw situatie.

De samenstelling van je huishouden, groene of grijze stroom zijn zomaar twee dingen welke invloed kunnen hebben op je energierekening.

Een ding kun je zeker over zijn, je vindt altijd in jouw situatie de voordeligste energieleverancier. Waar je ook woont en wat je verbruik ook is.

Loopt je contract langer als na 2 maanden af informeer dan naar je opzegboete, dit heeft veel invloed op het totale plaatje van je voordeel bij je nieuwe leverancier.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!

Stroom vergelijken

Het klinkt eenvoudig maar als je zelf op zoek gaat naar de goedkoopste energieleverancier voor je stroom ga je er waarschijnlijk niet uitkomen.

Het is niet te doen om alle leveranciers met elkaar te vergelijken op prijs, daarnaast ook nog alle kortingen en acties berekenen van de verschillende leveranciers. Daarom is de energievergelijker in het leven geroepen, op prijs geselecteerd vind je de goedkoopste energieleverancier in jou persoonlijke situatie. De voordeligste leverancier staat altijd bovenaan in het overzicht van de vergelijker. Probeer het uit en ga ook direct minder betalen voor je stroom en gas.

Onafhankelijke energievergelijker

Heb je besloten om ook te gaan besparen op je energie en gas dan wil je dit natuurlijk wel op een eerlijke manier kunnen doen. Zou je energie vergelijken bij een vergelijker welke aandeel heeft bij een leverancier dan krijg je een beeld die niet helder is.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Bent u op zoek naar een verhuisfirma in de regio Gent? Dan hebben wij een mooi overzicht voor u.

Immers alleen bij die vergelijker krijg je die korting, terwijl dat misschien niet eens de goedkoopste is. Een onafhankelijke energievergelijker heeft geen aandeel met welke energieleverancier dan ook. Je hebt altijd een duidelijke en heldere vergelijking, je weet zeker dat de energieleveranciers echt de goedkoopste zijn voor jou.

Overstappen van leverancier

Het loont dus om over te stappen naar een andere energieleverancier, maar kan dit zomaar op ieder gewenst moment? En waar moet je rekening mee houden als je de overstap maakt naar een andere leverancier? Er zijn eigenlijk 3 scenario’s die er kunnen spelen welke we doornemen hieronder.

De einddatum van je contract ligt verder dan twee maanden in de toekomst. Als je nu zou overstappen is dit geen verstandige beslissing. In heel veel gevallen brengt je huidige energieleverancier je een boete in rekening, dit omdat je niet het contract volledig hebt uitgezeten. Dit noemen ze de opzegboete. Weet je niet zeker of je over kan stappen informeer dan altijd bij je huidige energieleverancier voor je vastzit aan een boete.

Je contract loopt niet verder dan twee maanden in de toekomst. Dit is de beste tijd om over te stappen van energieleverancier. Je kunt kosteloos overstappen en beginnen met geld besparen op je energierekening. Tijd om de energievergelijker erbij te nemen en direct te beginnen met vergelijken om veel geld te besparen.

Je hebt een contract voor onbepaalde tijd, ook nu kun je eenvoudig direct overstappen. Waarschijnlijk heb je al een hele tijd te veel betaald, is je contract afgelopen dan gaat deze automatisch over in een variabel contract voor onbepaalde tijd. Deze tarieven zijn relatief duur en je krijgt er geen korting of andere bonussen mee. Tijd om over te stappen dus.

Goedkope energie

Bij goedkope energie vraag je natuurlijk direct wat is dan goedkope energie. Als je op de energierekening kijkt welke je iedere maand krijgt dat blijkt stroom en vooral gas niet goedkoop te zijn.

De energierekening is de grootste kostenpost binnen een huishouden op jaarbasis. Energieleveranciers maken het wel aantrekkelijk om klant te worden, met grote kortingen of welkomstdeals proberen zij je te binden.

En dat loont, je kunt op eenvoudige wijze soms tot wel honderden euro’s besparen op jaarbasis als je gebruik maakt van de kortingen. Maar kun je zomaar overstappen van leverancier of zitten er addertjes onder het gras?

Duurzame energie

Het lijkt wel het onderwerp te zijn, duurzame energie en het vergroenen van het milieu. De media stond afgelopen maanden ook bol van de berichten over warmtepompen, gaswinning verminderen in Groningen en zuiniger omgaan met energie. Veel consumenten zijn de afgelopen jaren al overgestapt op duurzame energie om het milieu te sparen.

Maar wat houdt nu precies duurzame energie in, en krijg je dan andere energie dan iemand anders die grijze stroom heeft?

Om je maar gelijk uit de droom te helpen, groene energie is exact hetzelfde als grijze energie. Stroom kent geen verschillen in kwaliteit of werking. Maar de manier van energie opwekken bepaalt of het grijze energie is of groene energie.

Voor het milieu is het wel degelijk erg belangrijk dat er meer en meer groene energie wordt gebruikt. We leggen je uit wat het verschil is in opwekken tussen grijze en groene energie.

Zoals eerder verteld is de manier van opwekken van grijze energie belastend voor het milieu. De bronnen van opwekken zijn niet milieuvriendelijk en zij kunnen opraken. Grijze energie wordt opgewekt met kolen, gas, steenkool of kerncentrales. Nog een bijkomend nadeel is dat deze bronnen niet onuitputtelijk zijn, dus op kunnen raken waardoor er een tekort komt aan gas en energie om heel Nederland ervan te voorzien.

Groene energie

Groene energie wordt opgewekt met bronnen welke niet schadelijk zijn voor het milieu. Geen of heel weinig CO2 uitstoot waardoor het broeikaseffect ontstaat. Ook kunnen deze bronnen niet opraken.

Je bent dus met deze manier van opwekken altijd verzekerd van aanvoer van elektriciteit. Duurzame bronnen zijn bijvoorbeeld de zon, windenergie, biomassa en waterkracht. Waterkracht wordt het minste gebruikt om energie op te wekken, simpelweg omdat Nederland daar niet geschikt voor is.

Zonne-energie is de populairste manier om groene energie op te wekken, veel consumenten hebben tegenwoordig zonnepanelen, niet alleen voor het milieu maar het is ook nog eens geldbesparend.

Niet alleen het opwekken van energie is milieuvriendelijk, door minder energie te verbruiken spaar je energie en het milieu. Maar ook de kosten van je energierekening breng je op deze manier omlaag, toch ook niet geheel onbelangrijk.

Zo kan een energievergelijker dus op verschillende manieren belangrijk zijn, en voor het milieu en om kosten te besparen op je energienota.