Energiebronnen vergelijken

Veel consumenten zijn op internet aan het kijken om te besparen op energie of energiebronnen vergelijken om tot een lagere energienota te komen.

Van alle vaste kosten is de energierekening een van de duurste rekeningen, het is niet gek dat sommige consumenten in de problemen komen bij een strenge winter als er veel gestookt moet worden.

Bij de jaarrekening komt men in de problemen omdat er veel bijbetaald moet worden. Bij energiebronnen vergelijken, vergelijk je eigenlijk de prijs van gas en stroom.

Je kiest de voordeligste energieleverancier voor jou situatie om zo lasten te besparen.

We gaan hier dieper op in om te proberen duidelijk te maken wat je allemaal kunt vergelijken.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro';s per jaar op uw energienota!

Energieprijzen

Helaas valt niet zomaar in één oogopslag te zeggen welke energieleverancier de goedkoopste is. Dit hangt af van de verschillende factoren. Om te beginnen is je verbruik natuurlijk een van de belangrijkste elementen bij het vergelijken. Sommige energieleveranciers zijn duurder als je weinig stroom verbruikt, hoe meer je verbruikt hoe voordeliger het wordt. Ook de regio waar je woont, telt mee voor de prijs, heb je een variabel of vast tarief. En natuurlijk zijn er de verschillen in grijze en groene stroom. Alles bij elkaar genomen is het zeer persoonlijk of een energieleverancier voor jou voordelig is.

Energiebronnen vergelijken per maatschappij

Bij het vergelijk van energiemaatschappijen kun je een aantal elementen welke voor jou belangrijk zijn vergelijken. Maak je gebruik van bijvoorbeeld groene stroom dan kun je dit aanvinken in een energieverlijker om de voordeligste energieleverancier te krijgen van groene stroom.

Zo zijn er nog een aantal, dat je aan of uit kunt zetten. Ook leveranciers waar je geen goede ervaringen mee hebt kun je zo uit het overzicht laten. Maar ook vaste of variabele tarieven kun je met elkaar vergelijken, of de duur van je contract. Maak hierdoor een bewuste keuze welke voor jou het voordeligst is.

Energiebronnen vergelijken

Over het algemeen is gas de grootste kostenpost op de energienota. 2/3 van de energierekening bestaat namelijk uit gas. Bij een gemiddeld verbruik voor een gezin wordt er €1500 aan gas verbruikt tegen €800 aan energie.

Let er op als je een nieuw contract afsluit, en er word een korting gegeven dat de korting wel voor gas en energie is anders word je er nog niet heel veel wijzer van. Ook is het zinvol om de lengte van je contract te vergelijken, hoe langer je klant word hoe lager in veel gevallen de prijzen worden voor gas en energie.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Bent u op zoek naar een verhuisfirma in de regio Gent? Dan hebben wij een mooi overzicht voor u.

En\ergiemaatschappijen proberen klanten te winnen met mooie acties en grote kortingen. Vergelijk goed de verschillende leveranciers, vaak is een grote welkomstkorting aantrekkelijker dan een lager gas of elektriciteitstarief. En je kunt na een jaar weer overstappen om weer gebruik te maken van een welkomstkorting.

Overstappen van leverancier

Heb je door het energiebronnen vergelijken de voordeligste energieleverancier gevonden dan zou je kunnen besluiten om over te stappen. Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten om niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Heb je bijvoorbeeld nog een lopen contract en je zegt deze op dan kan je huidige energieleverancier je een opzegboete opleggen.

Overleg die met je nieuwe energieleverancier, er zijn leveranciers die deze boete voor je betalen. Let er wel op dat het niet te koste gaat van je welkomstbonus of andere kortingen waar je recht op hebt.

Je contract kun je het beste opzeggen 2 maanden voor de einddatum. De nieuwe energieleverancier zorgt er dan voor dat je geruisloos over gaat, ook het opzeggen van je huidige contract wordt verzorgd door je huidige energieleverancier. Je zal nooit zonder gas of stroom komen te zitten.

Tips tegen hoge energieprijzen:

  • let op je verbruik en berekenen je energieprijs
  • je kunt je energieprijzen vergelijken om zo de goedkoopste leverancier te vinden
  • zet je energieprijs vast voor een jaar om kosten te besparen
  • houdt de verwachting van de energieprijzen in de gaten
  • Energiebronnen vergelijken help bij het vinden van een voordelige energieleverancier

Duurzame energiebronnen

We lezen het overal en heel erg vaak staat er iets van in de media. Ook in de Tweede Kamer wordt er veel gesproken over het milieu en duurzame energie. De regering kondigt maatregelen aan om ervoor te zorgen dat het milieu minder wordt belast. Ook bij de opwekking van energie en gas wordt er ingezet op duurzame energiebronnen. Hieronder vertellen we je wat duurzame en niet duurzame bronnen zijn en wat zij betekenen voor het milieu.

Groene stroom

Veel consumenten vragen zich af wat nu precies groene stroom is, en of het andere stroom is dan bijvoorbeeld de buren aan de overkant gebruiken. Alle stroom is het zelfde, grijs of groen het komt allemaal via dezelfde kanaal binnen bij de gebruikers. Je hebt ook geen verschil in kwaliteit van energie, energie is energie bij welke leverancier je het ook inkoopt.

Het verschil zit in het opwekken van de stroom, groene energie wordt opgewekt uit energiezuinige  bronnen welke niet op kunnen raken. Hier bedoelen we mee zonne-energie, windenergie, waterkracht en biomassa. We herkennen allemaal de zonnepanelen welke veel gebruikt worden door consumenten.

Met behulp van de zonnepanelen wordt er energie opgewekt die direct bruikbaar is om bijvoorbeeld warm water te verwarmen. Dit is niet alleen goed voor het milieu het is ook nog eens veel goedkoper als energie kopen. Je spaart dus en het milieu en het is goed voor je bankrekening.

 

Grijze energie

Grijze energie wordt opgewekt uit bronnen welke niet energiezuinig zijn, deze bronnen zijn bijvoorbeeld olie, gas en steenkool. Door deze bronnen te gebruiken neemt de CO2 uitstoot toe en kan het broeikaseffect ontstaan. Een ander belangrijk punt is dat deze bronnen niet altijd zullen blijven bestaan. Eens raakt het gas of de steenkool op en kan er niet voldoende energie en gas worden geleverd om ieder huishouden ervan te voorzien.

Niet alle groene energie lijkt zo groen als er wordt verteld. Er zijn buitenlandse bronnen die met behulp van een certificaat de energie groen maken. Dit is geen echte groene energie. Wil je er zeker van zijn dat je te maken hebt met echte groene energie neem deze dan af bij een Nederlandse leverancier welke groene stroom levert.

Zo ben je verzekerd dat je echte groene stroom gebruikt welke is opgewekt uit duurzame onuitputtelijke bronnen. Twijfel je of weet je niet zeker of de energie echt groen is informeer dit dan bij je energieleverancier.